Πυροκουρτίνες

Οι πυροκουρτίνες από ειδικό υαλοϋφασμα είναι υφασμάτινα ρολά όπως οι κάθετες τέντες ηλίου. Κατασκευάζονται από ειδικές πρώτες ύλες που εξασφαλίζουν αντοχή σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1000 C για διάρκεια μέχρι και 2 ώρες. Επίσης εξασφαλίζουν στην διάρκεια αυτή μόνωση από τους καπνούς της φωτιάς.
 Το βάρος της πυροκουρτίνας είναι 0,5 Kg/m2 και το πάχος 0,5 mm. Έτσι η πυροκουρτίνα FIRECURTAIN SD πυροδιαμερισματοποιεί εύκολα μεγάλα ανοίγματα μέχρι και 30 m χωρίς ανάγκη ενδιάμεσης στήριξης. Λόγω δε του μικρού πάχους της, το τύμπανο στην οροφή δεν υποχρεώνει σε αντιαισθητικές λύσεις κάλυψης.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι πυροκουρτίνες FIRECURTAIN SD καλύπτουν τις Αγγλικές προδιαγραφές ΒS 476, Part 22 § 5 – 87. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό δοκιμασίας RE 120 από το παγκοσμίως γνωστό Βρετανικό Ινστιτούτο δοκιμών φωτιάς Warrington Fire Research Center και αποδεκτό από τον Ε.Λ.Ο.Τ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΙΜΩΝ: WFRC
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ: WARRES C116623
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Λ.Ο.Τ. F/9/96.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ειδικό υαλοϋφασμα της κουρτίνας διατίθεται σε πλάτος περίπου 1,2 m. Για το λόγο αυτό οι ραφές που θα το συρράψουν σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια είναι από πυρίμαχη κλωστή από γυαλί με επένδυση PTFE ή KEVLAR ή με κλωστή από ανοξείδωτο σύρμα Στο κάτω μέρος στερεώνεται μεταλλικό ταύ για την ασφαλή προσέγγιση της κουρτίνας στο πάτωμα.
Οι οδηγοί είναι από χαλύβδινο φύλλο. Η διαμόρφωση των οδηγών και των άκρων της κουρτίνας είναι τέτοια ώστε να αποκλείεται ο διαχωρισμός τους κατά τη λειτουργία της. Το τύμπανο καλύπτεται από μεταλλικό κάλυμμα για την παρεμπόδιση μετάδοσης της φωτιάς. Εφόσον απαιτείται δίοδος διαφυγής από την πυροκουρτίνα είναι δυνατό ένα πυρασφαλές άνοιγμα διαφυγής.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Οι πυροκουρτίνες λειτουργούν χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα με απαράβατο όρο κανονισμού σε περίπτωση φωτιάς η πυροκουρτίνα να κλείσει αυτόματα είτε έχει ρεύμα είτε όχι:

Χειροκίνητα: η πυροκουρτίνα κανονικά λειτουργεί με τη βοήθεια ειδικού μηχανισμού με ατέρμονη αλυσίδα και σε περίπτωση πυρκαγιάς κλείνει αυτόματα με τη βοήθεια μηχανισμού και ηλεκτρομαγνήτη, μέσω συστήματος πυρανίχνευσης.

Ηλεκτροκίνητα: η λειτουργία γίνεται όπως τα πυράντοχα ρολά με τον ειδικό κινητήρα, ο οποίος ακόμα και με διακοπή της παροχής ρεύματος μπορεί να κλείσει αυτόματα την πυροκουρτίνα εν ώρα πυρκαγιάς με τη βοήθεια μηχανισμού και ηλεκτρομαγνήτη.

Σε περίπτωση απουσίας συστήματος πυρανίχνευσης τοποθετείται ευτηκτική ασφάλεια 72ο C, η οποία στη θερμοκρασία αυτή επιτρέπει το αυτόματο κλείσιμο της πυροκουρτίνας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Αν σας ενδιαφέρει ο κατάλογος μας, μπορείτε να μας στείλετε την αίτηση σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!